Pobedila sam gangrenu uz melem od 24 biljke

Pobedila sam gangrenu uz melem od 24 biljke
objavljeno 28.01.2008. godine u časopisu „Magično bilje“

untitled-61

m31Miladinka Zejak, mlada žena iz sela Predjasena kraj Brodareva, rano se susrela sa zdravstvenim problemima. Sa dvadeset godina se razbolela od sistemskog lupusa, hronične autoimune bolesti koja može da napadne različite organe, naručito kožu, zglobove, krv i bubrege.

Mislila je da su zdravstvene tegobe prolazne i nastavali je da živi normalno. Ubrzo se udala i rodila dve divne devojčice. Starija ima četiri a mlađa tri godine.

Zatišje u porodici Zejak nije dugo trajalo.

„2006. godine dolazi do pogoršanja primarne bolesti. Počele su da mi trnu noge. Trnci su se smenjivali sa zebnjom u nogama. Bol je postao nepodnošljiv. Počela sam da tražim pomoć. Ni sama ne znam šta sam sve pokušavala i kod koji sve lekara nisam bila“ – priča Miladinka.

Pošto ništa od savetovanih preparata nije pomoglo, Miladinka se obrela na Institutu za reumatologiju KBC u Beogradu.

„Prf. Dr Radmila Petrović je pokušala sve ali nije uspela da zaustavi tok bolesti. Simptomi su bili sve ozbiljniji. Došlo je do suženja krvnih sudova. Na desnoj nozi, na palcu, pojavila se gangrena, a leva noga me je strašno bolela. Nisam mogla da ležim i bilo mi je izuzetno teško da stojim. O hodanju da i ne govorim.“ – seća se Miladinka.

Ni infuzije ni tablete nisu pomagale. Gangrena je uzimala maha i postala glavni zdravstveni problem. Profesorka je savetovala hiperbaričnu komoru. Terapija hiperbaričnom komorom trajala je 25 dana. Međutim, staje se pogoršalo. Na levoj nozi gangrena je zahvatila tri prsta.

Svoje teško stanje, Miladinka je pokušala da olakša pozitivnim mislima upućenim porodici. Sve vreme je imala snažnu podršku muža i svojih devojčica od kojih je bila razdvojena već dva i po meseca.

„Upoznala sam ženu koja je imala iskustva u lečenju biljem. Pričala mi je o travaru iz Velike Plane i njegovim čudotvornim melemima. Imala je slične probleme i uspešno ih se oslobodila posle upotrebe njegovih lekova.“ – nastavlja svoju priču Miladinka.

Prema sopstvenom priznanju nije mnogo verovala u narodnu medicinu, a misao da bi njene probleme mogao da reši biljni melem nije joj ulivala mnogo nade. Ipak nije imala kud, stanje se pogoršavalo i bila je u situaciji da se „hvata za slamku“.m2

„Ispričala sam mužu sve. Njegov stric se zauzeo da pronađe travara iz Velike Plane. Napustila sam bolnicu sa puno pesimizma sa nogama koje su bile u raspadanju. Otišli smo kod Dobrice Milovanovića. On je divan čovek, primio nas je sa puno razumevanja i objasnio kako da koristim meleme. Rekao je kako će teći oporavak. Upozorio me je da će prvi dani biti izuzetno bolni, ali to je samo znak da idemo ka izlečenju. Bio je siguram u boljitak.“ – nastavlja Miladinka.

m11

Dan za danom i Miladinka je počela da veruje, a kad su se pojavili prvi znaci ozdravljenja njenoj sreći nije bilo kraja. Sve je bilo kako joj je i rečeno. Oporavak nije prošao lagodno. Početak terapije melemima bio je veoma bolan. Melem ulazi u ranu i čisti krvni sud – objasni je Dobrica. Nagomilana krv tad jurne i i zlazi gusta kao smola i neprijatnog je mirisa. Tada su bolovi najjači. Ko to izdrži, sledi olakšanje u vidu izlečenja.

„Ostala sam bez nokta i pola palca na levoj nozi a otpao mi je i nokat na desnoj nozi. Sve što je gangrena izjela vremenom je otpalo. Bolovi su uminuli. Mogla sam da normalno legnem. Počela sam da hodama. Ponovo sam bila srećna.“

Kad je otišla na kontrolu u Beograd, doktorka koja je lečila, ostala je zatečena.

„Nije mogla da veruje. Bila je prezadovoljna izgledom mojih nogu. Rekla je da skida kapu čoveku koji mi je pomogao i da će i sama početi da veruje u lekovito bilje. Nastavila sam da mažem melem. Koža mi je potpuno zacelila. Ipak postala sam nerazdvojna od melema pa ga i danas imam u kući.“

Miladinka Zejak nema reči koji bi se zahvalila Dobrici Milovanoviću. Dovoljno je reći da i danas kada ustaje prvo izgovori njegovo ime.