Posle 30. godina hemoroide izlečio prirodnim putem

Posle 30. godina hemoroide izlečio prirodnim melemima
objavljeno 28.9.2007. godine u časopisu „Magično bilje“

 

 

untitled-52

sh1Milan Radovnović iz Smederevske Palanke je preko 30. godina patio od hemoroida treće grupe a onda mu je melem Dobrice Milovanovića, po njegovim rečima, kao rukom odneo zdravstveni problem star više od tri decenije. Milan smatra da je njegov zdravstveni problem nasledne prirode jer ga ima veći deo njegove familije.

Prvih deset godina nije odlazio kod lekara misleći da će povući sami od sebe. Problem sa hemoroidima nije prestajao ni jednog dana za to vreme. Ni pored promene načina ishrane i poštovanja svih saveta koje je čuo njegovo zdravstveno stanje krenulo je silaznom putanjom.

„Bolovi su bili veoma jaki, posebno noću, tako da nisam mogao da spavam. Ustajao sam, šetao po kući i neprekidno imao osećaj da moram do toaleta. To su bili lažni signali, a nadražaj nije prestajao. Osim bolova, hemoroidi su i krvarili, što mi je potpuno otežavalo normalan život. Iz ishrane sam potpuno izbacio ljuto i kiselo. Dešavalo se da nemam stolicu i po sedam dana“– priseća se Milan.

Posle deset godina tegoba čuo je da na VMA hemoroide leče injekcijama. Odmah odlazi na pregled i na lekarsku preporuku dobija prvu injekciju. Milan kaže da mu je od te prve terapije bilo bolje, bolovi su prestali ali ne i krvarenje. Injekcije je dobijao svakih tri meseca. Ukupno je dobio 18 terapija ali i pored terapije krvarenje nije prestalo. Lekarima je stalno krvarenje bilo sumljivo pa su ga poslali na dodatne analize.

„Morao sam da snimim debelo crevo, zbog sumnje na karcinom. Međutim, posle svih analiza pokazalo se da je sve u redu. Na lekarske preglede sam odlazio redovno šest godina a onda za vreme bombardovanja sam prestao da idem na kontrole“– priča Radovanović.

Prošle godine saznao je za meleme koje pravi Dobrica Milovanović iz Velike Plane i odmah se uputio kod njega. Dobrica mu je dao dva melema- jedan koji se jede i drugi kojim se maže obolelo mesto. U prvo vreme terapija melemima odvijala se dva puta dnevno – ujutru i uveče. Milan kaže da melem koji je pio nije nimalo prijatnog ukusa i da ga je po Dobricinom savetu gutao sa vodom. Uz ovaj melem pio je i bekunis čaj a ishrana je bila prilagođena osobama sa hemoroidima – laka, čorbasta sa puno vlakana.

„Više nemam problema sa krvarenjem, bolovi su davno prestali, a neredovna stolica, je takođe prošlost. Moja creva se sad svkodnevno prazne. Jedino što i danas izbegavam ljuto u ishrani.“– kaže Milan Radovanović.

Milan dodaje da iako nema više problema i danas ima u kući Dobričine meleme koje koristi preventivno. Više mu ni ukus melema nije otužan kao u početku.